کراد فاندینگ (تامین مالی جمعی) چیست؟
کراد فاندینگ (تامین مالی جمعی) چیست؟

کراد فاندینگ (تامین مالی جمعی) از دو تا لغت کراد (crowd) به معنای انبوه مردم و فاندینگ (funding) به معنای تامین سرمایه تشکیل شده است


تامین مالی جمعی چیست؟

تامین مالی جمعی (Crowdfunding) از جمله روش‌هایی است که با استفاده از آن می‌توان سرمایه‌های اشخاص حقیقی و حقوقی را جمع‌آوری کرد و از آن به‌منظور تامین سرمایه موردنیاز کسب ‌وکارهای نوپا و استارت‌‌آپ‌ها بهره‌مند شد.

کراد فاندینگ (تأمین مالی جمعی) از دو کلمه کراد (crowd)به معنای انبوه مردم و فاندینگ (funding)به معنای تأمین سرمایه تشکیل شده است. 

تامین مالی جمعی یک روش جدید در دنیا و راهکاری بسیار عالی است که با جمع آوری مبالغ کم از تعداد افراد زیادی تامین سرمایه مورد نیاز انجام می‌دهد. به کمک این روش می‌توان سرمایه مورد نیاز برای انجام بسیاری از پروژه‌ها را تامین کرد.


چه کسانی می‌توانند به وسیله کراودفاندینگ جذب سرمایه کنند یا در آن سرمایه‌گذاری کنند؟


اگر شخصی ایده‌ای خلاقانه داشته باشد یا بخواهد محصول جالب و جدیدی تولید کند و به طور کلی هر خدمت و محصولی که بتواند مفید واقع شود را ارائه کند، می‌تواند از کرادفاندینگ استفاده کند.

در تامین مالی سنتی برای کسب وکار‌های مختلف، پروژه‌ها به تعداد محدودی از سرمایه‌گذارها محدود می‌شود در صورتی که در تامین مالی جمعی این رویه به کلی متفاوت است. به‌ صورتی که صاحبان کسب وکارها با کمک پلتفرم‌های تامین مالی جمعی می‌توانند با هزاران و شاید میلیون‌ها نفر از سرمایه‌گذاران بالقوه در ارتباط باشند. تامین مالی جمعی در‌های سرمایه‌گذاری را برای سرمایه‌گذاران کوچک هم باز می‌کند تا بتوانند در کسب‌وکارهای جدید و موردعلاقه‌شان سرمایه‌گذاری کنند.

این نوع روش سرمایه‌‌گذاری از جمله روش‌های سرمایه‌گذاری جایگزین بوده که با افق سرمایه‌گذاری بلندمدت و ریسک همراه است.

 
انواع تامین مالی جمعی به صورت کلی:


تامین مالی جمعی انواع مختلفی دارد که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

1.     مبتنی بر سهام: خرید سهام به شکلی جدید و در فضای آنلاین پایه این روش را تشکیل می‌دهد. مشارکت کنندگان در ازای سرمایه‌گذاری، بخشی از سهام غیر مدیریتی کسب و کارها یا شرکتی که هنوز تاسیس نشده است را دریافت می‌کنند.

2.     مبتنی بر پاداش که معمولا به دو شکل عمل می‌کند:

  • در این روش مشارکت‌کنندگان در قبال پولی که پرداخت می‌کنند و بر اساس میزان مشارکت، پاداش‌های تعیین شده‌ای را از سوی ایده‌پرداز دریافت می‌کنند مانند هدیه اولین نمونه از محصول تولید شده.
  •   پیش خرید محصول نهایی پس از تولید یا دریافت تخفیف در خرید محصول تولید شده. 

3. مبتنی بر کمک‌های خیرخواهانه (اهدا): در این روش مشارکت‌کنندگان هیچ گونه چشم داشتی در قبال حمایت مالی ارائه شده ندارند.

4. مبتنی بر اعطای وام: در این روش مشارکت کنندگان مبلغی را به عنوان وام در اختیار فردی که به آن پول نیاز دارد قرار داده و وی در قالب اقساط، وام دریافتی را پس می‌دهد.

فعالیت سامانه تامین مالی جمعی رضوی بر اساس 3 روش زیر است :

1- مبتنی بر کمک‌های خیرخواهانه

2- مبتنی بر پاداش

3- مبتنی بر اعطای وام

هر کدام از انواع تامین مالی جمعی دارای ویژگی‌ها و مزایا و معایب مختص به خود هستند، برای دیدن ادامه مطلب در مورد انواع و مزایا و معایب سرمایه‌گذاری از طریق تامین مالی جمعی؛ اینجا کلیک کنید.

مدیر 3646 بازدید